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Barton radical reactions of 2-C-branched carbohydrates

  • Barton esters have been introduced into the side chain of carbohydrates with high yields in only a few steps from easily available glycals. Their radical reactions afford 2-C-methyl and 2-C-bromomethyl hexoses, pentoses and disaccharides in good yields in analytically pure form. Since the Barton esters have been synthesized by an oxidative radical addition and their transformations by reductive radical processes, our results demonstrate the power of such reactions in carbohydrate chemistry.

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Verfasserangaben:Tukaram M. Pimpalpalle, Jian Yin, Torsten LinkerORCiDGND
DOI:https://doi.org/10.1039/c1ob06370g
ISSN:1477-0520
Titel des übergeordneten Werks (Englisch):Organic & biomolecular chemistry : an international journal of synthetic, physical and biomolecular organic chemistry
Verlag:Royal Society of Chemistry
Verlagsort:Cambridge
Publikationstyp:Wissenschaftlicher Artikel
Sprache:Englisch
Jahr der Erstveröffentlichung:2012
Erscheinungsjahr:2012
Datum der Freischaltung:26.03.2017
Band:10
Ausgabe:1
Seitenanzahl:7
Erste Seite:103
Letzte Seite:109
Fördernde Institution:University of Potsdam
Organisationseinheiten:Mathematisch-Naturwissenschaftliche Fakultät / Institut für Chemie
Peer Review:Referiert
Verstanden ✔
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